lördag 25 augusti 2012

Resedagbok del 5 Från Kenya till Tanzania

1/8 2012

Jag befinner mig på en rosa buss och har lämnat Nairobi och är på väg mot Arusha i Tanzania. Safari i Masai Mara dag 2 bestod av sökning efter lejon, men vi fick bara se ett då gräset var så högt. Missade också leoparden och geoparden som båda är skygga. Vår chaufför körde rätt lugnt. Migrationen från Masai Mara till Serengeti har börjat så vi fick hundratudentals gnuer. Men det var en häftig upplevelse!

På kvällen kom masaierna och dansade för oss. Underligt folk. Kvinnorna gör allt jobb medan männen mest bara chillar och vaktar lite kossor och slår ihjäl ett och annat lejon mellan varven. Efter en god natts sömn i skabbrummet blev det en liten färd till den närbeliggande masaibyn. Hus gjorda av kobajs, åderlåtning av en kossa och ännu mer kobajs var upplevelsen. Masaierna äter nämligen koblod av kossor som de återlåder och blandar med mjölk. LCHF i dess ursprungliga form...








Vi vandrade tillbaka till skabbcampingen, och åt brunch. Vi lämnade den sedan vid lunchtid och begav oss ut på bumby roads tillbaka till Nairobi. Vi hade tur att vår chaufför körde ok, för det var flera bilar som gick sönder. Några från en trasig bil trängde ihop sig i vår bil och vi skakade tillbaka. Efter 6 h kom vi fram till Upper Hill Camping i Nairobi och det blev en skön dusch i iskallt vatten innan restaurangbesök. Natten spenderades på busstaket och jag sov jättegott och det blev tidig uppstigning 5.30 och nu är är vi på väg på dammiga afrikanska vägar mot Tanzania!


Inga kommentarer: